Cykelbudkavle

ARENA Vindelälven firar invigningen av biosfärområde Vindelälven-Juhtatdahka med en cykelbudkavle.

Budkavlen kommer att rulla längs Vindelälvsdalen från Vindelkroken/Ammarnäs, längs Laisälvsdalen från Adolfström via Marielund och Sorsele och från Holmsund/Umeå via Vännäsby för att gemensamt möta upp till invigningen i Vindeln lördag 17 augusti 11.00.

Alla kan vara med

Det blir komfortabelt cykeltempo, en snittfart på 15 km/timmen så “alla” kan hänga med. Vi räknar med att budkavlen kommer att ta 24 timmar. Det innebär att starten i Ammarnäs blir fredag 16 augusti kl. 11.00 och en timme tidigare, kl. 10.00, i Adolfström. Budkavlen från Holmsund via Umeå och Vännäsby startar lördag 17 augusti kl. 05.00 och från Umeå kl. 06.00.

Haka på från din ort

Ingen anmälan behövs. Vi kommer att presentera en tidtabell med pausstopp på följande “hållplatser”:

  • Sorsele
  • Björksele
  • Åmsele
  • Umeå
  • Vännäsby

Välj om du vill delta en kortare eller längre sträcka och anslut på hållplatserna så vi håller ihop cykelgrupperna.

Praktisk information

Var och en deltar på eget ansvar och med egen utrustning och förtäring. Cykeln ska vara utrustad med broms och ringklocka. Cykelhjälm är förstås obligatoriskt och godkänd cykelbelysning behövs under nattcyklingen.

Vi ordnar en servicebil under budkavlen från Ammarnäs och Adolfström till Vindeln.

Varje teamledare kommer att ta med en budkavle som överlämnas till biosfärorganisationen i samband med invigningen i Vindeln som en hälsning från Vindelälvs- och Laisälvsdalarna. Utformningen av budkavlarna är i dagsläget inte klar.

Vi uppdaterar informationen på denna hemsida löpande.

Teamledare

Leopold Sjöström koordinerar hela arrangemanget och blir teamledare för budkavlen från Ammarnäs till Vindeln. Pontus Holmgård leder gruppen från Adolfström. Vi har kontakter för en teamledare från Holmsund/Umeå men i dagsläget är ännu inget klart.

Kontakt

Leopold Sjöström
leopold@sorsele.se
Messenger
eller SMS 070-525 87 32