När:
augusti 17, 2019 heldag Europe/Stockholm Tidszon
2019-08-17T00:00:00+02:00
2019-08-18T00:00:00+02:00
Var:
Hotell Forsen
Solviksvägen 10
922 91 VINDELN
Kontakt:
Anders Esselin
070-273 09 45

Den 17 augusti firas landets Nationalälvar! Om vi får ett positivt besked från Unesco i Paris i juni kommer vi att fira invigningen av Biosfärområde Vindelälven-Juhtatdahka samma dag. Save the date helt enkelt. Vi vill fylla Kvarnområdet vid de vackra Vindelforsarna med hela geografin som Vindelälven-Juhtatdahka biosfärkandidaturen består av. Representanter från Unesco kommer att finnas på plats, representanter från internationellt, nationellt, regionalt och lokalt kommer att bjudas in och vi hoppas att så många som möjligt vill komma och fira dagen.

Förhoppningen är även att H.K.H. Kronprinsessan Victoria kan närvara, Kronprinsessan är en av FN:s sexton internationella ambassadörer för de globala målen och hon har visat engagemang för vattenfrågor och global utveckling. 

Är det någon av er som vill visa upp sin verksamhet eller förening på plats den 17 augusti? Det får gärna rymmas inom något av våra fokusområden och/eller de Globala målen, men det är inte nödvändigt. Läs om våra fokusområden på följande länk: (https://vindelalvenjuhtatdahka.se/fokusomraden/). Hör av dig till cecilia@vindelalven.se med din idé!

Nedan listar vi intressenter som på något vis kommer att synas och höras i samband med invigningen. Listan fylls på allt eftersom. 

Arjeplogs kommun
Sorsele kommun
Vindelns kommun – ställer Vackerängen, det stora kvarnområdet vid forsarna, till förfogande under dagen.  
Lycksele kommun
Vännäs kommun
Umeå kommun

Hotell Forsen
Leader Vindelälvsfiske
Naturskyddsföreningen Vindeln  
VIKOM med cykelbudkavle
Projekt Lapland a culinary region
Naturum Ammarnäs
Sesamfoto – Med vingar längs Vindelälven
Vindelälvens Naturbeten
Gran Sameby
Naturskolan
Vindelns Hembygdsförening
Slöjdarnas Hus
Konst i kvarn konstutställning och försäljning av konsthanteverk
Sorsele poesisällskap med den nya boken Fiskepoesi