Kalender

Här publicerar vi program över lokala aktiviteter i Vindelälven-Juhtatdahka med fokus på hållbar samhällsutveckling.
Har du tips på aktiviteter? Kontakta oss på johanna@vindelalven.se

 

 

Sep
15
fre
Minimus @ Västerbottens museum
Sep 15 – Dec 22 heldag

Skapande verksamhet för alla barn! Alla barn och föräldrar är välkomna till museets skapande verksamhet Minimus. Lokalerna är lättillgängliga centralt i museet. Här erbjuds drop-in verksamhet dagligen under museets öppettider, med olika teman, prova-på-aktiviteter och lek på egen hand. Allt utan kostnad.

På söndagar är Minimus bemannat kl. 12-16 med personal som inspirerar och hjälper barnen med olika skapande aktiviteter, sagoläsning, upptäcktsfärder och mycket mer! (start 3 sept)

Fredagar är det fredagsmys kl. 13-15 på museet för alla barn, även de allra minsta. Man läser sagor, går på upptäcktsfärd, pysslar och gör mycket mer. (start 1 sept)

Söndagar är det skapande aktiviteter för barn från 6 år och uppåt. Varje söndag har eget tema. Det finns naturligtvis något även för dig som är yngre!

Dec
9
lör
Traditionell julmarknad på Västerbottens museum @ Gammlia
Dec 9 – Dec 10 heldag

Mesta julstämningen får du på Västerbottens museums traditionella julmarknad. Vi bjuder på utvalt hantverk och lokalproducerade delikatesser, samiska jultraditioner, eld i stugorna, adventsfika inne och ute.

Dec
16
lör
Pilgatans julmarknad på Bildmuseet
Dec 16 kl. 11:00 f m – 3:00 e m

Julmarknad i museishopen och på flexhallsytan. Studenter på högskolorna för konst-, design- och arkitektur säljer sina alster.

Det här är en del av Pilgatans julmarknad, ett samarbete med Kreativ Kollektiv, Bokcafé Pilgatan och ABF.